Размерът на компенсацията за деца, които не са приети в детска градина,

...
Размерът на компенсацията за деца, които не са приети в детска градина,
Коментари Харесай

Предлагат компенсацията за неприети в градина деца да стане 510 лева

Размерът на компенсацията за деца, които не са признати в детска градина, се усилва на 510 лева Това предлага министерството на образованието в своя проектозаповед, написа вестник  " Сега ".

В момента размерът на помощта е 457 лева месечно (от 1 август м.г. насам). На такава имат право родителите на децата от 3-годишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са признати в общински или държавни детски градини, в които са кандидатствали, заради липса на свободни места. За приемането ѝ би трябвало да са изпълнени няколко условия - детето да е кандидатствало в държавна или общинска градина, в чийто съседен регион се намира актуалният му адрес, само че да не е признато заради липса на свободни места; общината по сегашния адрес на детето да не е предложила на родителите друго равностойно място; родителите да не получават подкрепяне от държавния бюджет и други. Родителите могат да възстановят направените от тях разноски за възнаграждение на такси по контракти за образование, подписани с частна детска градина или частно учебно заведение, с лица, регистрирани като търговци или с юридически лица с нестопанска цел, предоставящи проведени услуги за деца, както и с физически лица.

Родителите и на по-малките деца - от 3-месечна възраст до 3 година, неприети в ясла или яслена група на детска градина, също се компенсират за направените разноски за развъждане и образование, само че те получават средствата си по разпоредба на здравното министерство (също 457 лева месечно). Критериите за тях са сходни като при по-големите деца. Компенсациите за децата, неприети в детска градина, се управляват от МОН.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР